El llagostí és un dels productes característics de les costes del delta de l’Ebre. A les Cases d’Alcanar, com a port pesquer de la zona, dediquem a aquest crustaci unes jornades gastronòmiques.
Enguany arribem a la quarta edició de les Jornades Gastronòmiques del Llagostí, entre el 30 de maig i el 28 de juny. Hi participaran fins a 17 restaurants d’Alcanar, les Cases d’Alcanar i Alcanar Platja.
El llagostí que es pesca a les nostres aigües (‘Penaeus kerathurus’) té una fisiologia característica. Amb una cuirassa exterior brillant i amb taques blanques viu en aigües molt poc profundes, com la badia dels Alfacs, on l’aportació de nutrients del riu Ebre n’explica l’elevada concentració i la seva qualitat.
Entre els menús que han preparat els nostres restauradors hi trobareu: llagostins arrebossats amb mel i coco, carpacció de llagostí, suquet de llagostí, arròs de llagostí o croquetes de llagostí. Com veieu la imaginació i la tradició es combinen a les cuines dels restaurants d’Alcanar, les Cases d’Alcanar i Alcanar Platja.
Restaurants, menús i preus: Enllaç PDF
Comments