Torna un tastet de Tyrika en el marc del Cap de Setmana Ibèric, els dies 2 i 3 d’octubre. Enguany no podem celebrar el festival Tyrika perquè és incompatible amb la covid-19, és per això que durant el Cap de Setmana Ibèric volem oferir un important tast del nostre llegat històric. Esperem amb moltes ganes que l’any vinent puguem celebrar-ho amb el format habitual.
Aquest 21è Cap de Setmana Ibèric es dedicarà a les xarxes de comunicació de la societat ibèrica. Tot i no haver-hi eines tan potents com les autopistes actuals o Internet, les societats ibèriques estaven molt en contacte entre elles. En aquest sentit, a la Moleta del Remei es podrà descobrir el codi sonor que es va establir entre els punts habitats que conformaren el Complex Sant Jaume, a través del so de la caragola.
Activitats gratuïtes per a totes les edats!
Tot el Cap de Setmana Ibèric, d’11 a 14 h i de 17 a 20 h. Jornades de Portes Obertes al Poblat Ibèric de la Moleta del Remei i al Centre d’interpretació de la Cultura dels ibers-Casa O’Connor.
DISSABTE 2
D’11 a 14 h –––– Bagul «L’Ebre, terra d’ibers». Tallers didàctics adreçats a infants per conèixer la cultura dels Ibers a les Terres de l’Ebre. Activitats dirigides per un educador per endinsar-se en la casa, la cuina, el teixit, les creences, la guerra, l’escriptura, etc. del mon ibèric. Els tallers es tematitzaran amb un o dos temes a cada torn. Organitza el Museu de les Terres de l’Ebre. Lloc: Casa O’connor. Centre d’interpretació de la cultura dels ibers.
20.00 h –––– Presentació de les Nits de Tyrika, a l’àrea de les oliveres mil·lenàries de l’Ermita del Remei d’Alcanar. Tot seguit, Concerts musicals d’electrònica experimental: espectacle Dlight, a càrrec de Martí Guillem Císcar; i Satírika, electrònica d’ambient.
Comissariat per Lo Perkal.
DIUMENGE 3
11.30 h –––– Visita teatralitzada «Els sons de Tyrika: un missatge a través del temps». Escenificació del codi sonor que es va poder establir entre els punts habitats que conformaren el Complex Sant Jaume, comprovareu com es podia escoltar el so de la caragola des dels diferents jaciments.
Recreació històrica acompanyada de tallers didàctics, a càrrec d’AurArt empresa col·laboradora amb el Festival Iber Tyrika d’Alcanar.
Lloc: Poblat ibèric de la Moleta del Remei
18.00 h –––– «El projecte de la residència fortificada del primer ferro de Sant Jaume d’Alcanar, entre el passat i el futur». Conferència a càrrec del doctor David Garcia, arqueòleg director de les excavacions del jaciment Sant Jaume d’Alcanar. En el mateix acte es farà la presentació del projecte. de generar models virtuals i impressió 3D de peces arqueològiques recuperades a Sant Jaume, la Moleta del Remei, la Cogula i la Ferradura, amb la possibilitat de veure algunes peces ja impreses en directe!
Lloc: Edifici dels Serveis Agraris d’Alcanar. Places limitades. L’acte també es retransmetrà en streaming a través de les xarxes
socials de l’Ajuntament d’Alcanar.
Activitats amb places limitades, amb inscripció prèvia a l’Oficina de Turisme d’Alcanar, al tel. 638 357 718 i a turisme@alcanar.cat
Comments