El dia 5 de novembre a la Cisterna del Vall se celebrarà la XIV Jornada d’Etnologia de les Terres de l’Ebre, en què les festes populars en seran les protagonistes.
Les festes populars de les Terres de l’Ebre són una part molt important del patrimoni popular, material i immaterial del territori.Constitueixen un model festiu propi, una herència viva que valora i conserva el que li arriba del passat, sigui llunyà o immediat, però que està en constant transformació, perquè en cada moment històric s’adapta als valors de la societat que l’envolta.
La riquesa etnològica i la diversitat cultural dels diferents elements d’aquest patrimoni festiu ebrenc són del tot inqüestionables. Unes festes són pròpies d’una determinada població o d’una determinada zona o comarca, mentre que d’altres són comunes, també amb la resta de Catalunya, o amb una bona part de la Mediterrània, tot i que presenten alguns trets o elements que les fan singulars. Aquesta Jornada vol repassar algunes d’aquestes festes populars, fortament arrelades, i oferir una mirada que ens ha de permetre copsar el model festiu del territori.
Comments