Un any més, a Alcanar encetem la tardor rememorant el nostre passat ibèric, amb la celebració del XX Mercat Ibèric els dies 24 i 25 de setembre. Us animem a fer aquest viatge en el temps, 2500 anys enrere, per conèixer com vivien els nostres avantpassats, els Ilercavons, tot gaudint de la festa!
A banda de gaudir del mercat, durant tot el cap de setmana ens endinsarem a la vida en l’època ibèrica a través de diverses activitats, tallers, demostracions i música en viu al nucli antic d’Alcanar. També hi haurà passejades en poni, atraccions infantils, un photocall amb un guerrer ibèric i una gimcana. Al mateix temps podrem conèixer el patrimoni ibèric d’Alcanar a través de portes obertes i visites guiades.
LA VIDA EN ÈPOCA IBÈRICA. Campament amb la reconstrucció de dues cases ibèriques, els visitants podran experimentar amb diferents tasques com teixir, moldre, tir en llança, etc. i podran fer joies, aprendre escriure el seu nom en iber o fer un exvot de ceràmica.
TALLER: ELS COMERCIANTS DE LA SAL. Taller d’intercanvis i menjar ibèric, dos mercaders exòtics ens ensenyaran a fer una recepta, consumir-la i fins i tot endurse-la a casa.
DEMOSTRACIÓ DE TREBALL AL TORN TERRISSER. El terrisser ens mostrarà com els ibers feien ceràmica amb el torn, els menuts podran endurse-les a casa.
DEMOSTRACIÓ DE TÈXTIL I TINTORERIES. Una artesana ens mostrarà com teixien amb un teler vertical i en explicarà com tenyien els fils.
TALLER INFANTIL: ESPASES I COLLARETS. De 12.00 a 14.00 h. Taller on ens ensenyaran a fer les nostres pròpies espases (falcates) i collarets (torques)
DEMOSTRACIÓ D’ELABORACIÓ DE CERVESA ARTESANA. A les 18.00 h. Una de les begudes que consumien els ibers era la cervesa, tot i que era molt diferent de l’actual. Descobrireu com s’elabora una cervesa artesana.
TALLER: MOLTA I COCCIÓ DE GRA. Aquest taller et permetrà fer farina i elaborar la teva coca de pa.
TALLER DE MONEDES. En aquest taller cada participant es farà el seu disc per després encunyar-se una moneda.
TALLER: ELS COMERCIANTS DE LA SAL. Taller d’intercanvis i menjar ibèric, dos mercaders exòtics ens ensenyaran a fer una recepta, consumir-la i fins i tot endurse-la a casa.
DEMOSTRACIÓ DE TREBALL AL TORN TERRISSER. El terrisser ens mostrarà com els ibers feien ceràmica amb el torn, els menuts podran endurse-les a casa.
DEMOSTRACIÓ DE TREBALLS EN PALMA. Els ibers elaboraven amb fibres vegetals molts dels objectes que utilitzaven. Una d’aquestes fibres, la palma, és la que ens mostraran com treballen un grup d’artesans.
DEMOSTRACIÓ DE TÈXTIL I TINTORERIES. Una artesana ens mostrarà com teixien amb un teler vertical i en explicarà com tenyien els fils.
PASSEJADES EN PONI. El cavall era un animal molt important per als ibers. Vine a muntar un poni i imagina’t que ets un iber!
ATRACCIONS INFANTILS D’ÈPOCA
FES-TE UNA FOTO AMB UN GUERRER IBÈRIC. Photocall amb una figura d’un guerrer ibèric.
GIMCANA DEL MERCAT IBÈRIC. Passa per l’estand d’informació de les Mestresses de Casa d’Alcanar i demana el full de proves de la Gimcana del Mercat Ibèric. Si les completes totes, torna’l a l’estand i rebràs un premi.
PORTES OBERTES AL CENTRE D’INTERPRETACIÓ DE LA CULTURA DELS IBERS-CASA O’CONNOR. Dissabte i diumenge de les 11.00 h a les 14.00 h.
PORTES OBERTES AL POBLAT IBÈRIC DE LA MOLETA DEL REMEI. Dissabte i diumenge de les 17.00 h a les 20.00 h.
VISITA GUIADA AL CENTRE D’INTERPRETACIÓ DE LA CULTURA DELS IBERS-CASA O’CONNOR. Dissabte a les 11.30 h.
VISITA GUIADA AL POBLAT IBÈRIC DE LA MOLETA DEL REMEI. Dissabte a les 17.30 h.
VISITA GUIADA AL NUCLI ANTIC D’ALCANAR. Diumenge a partir de les 17.00 h.
Diumenge de 12.30 h a 14.00 h i de les 19.00 h a les 20.00 h. Duo de música acústica que ens aproparà als sons d’època.
CHAPARRAL – C/ Ramón y Cajal, 22 Alcanar – Tel. 977 730 072
Primer plat: Amanida de mesclum amb formatge de cabra sobre pa de llavors Capritxos de cansalada ibèrica Sípia saltada amb pèsols i pernil ibèric Segon plat a escollir: Brotxetes de corder amb oli de lli Mandonguilles de bacallà i bolets Postres de la casa. Pa, vi i cafè. Preu: 22 € (IVA inclòs)
LA COSTA – Av. Constitució, 26 Alcanar – Tel. 977 732 536
Entrants: Entrants de marisc a l’estil iber. Pastís de panís amb crema de formatge de cabra. Plat a escollir: Corder al forn amb romer i farigola del Montsià. Filet de tonyina fresca en escabetx. Postres: Flam de mató. Cafè i vi de la Terra Alta. Preu: 18 € (IVA inclòs) Mínim 2 persones.
PEPET – Ramón y Cajal, 37 Alcanar – Tel. 977 730 838
Entrants: Pop brut a la tinta amb all fregit. Caragols de terra a la sal. Plat a escollir: Cavalla (verat) xapada a la brasa Dorada a la sal. Xai a la brasa. Xai al forn. Postres a escollir: Mel i mató Músic Vi de la Terra Alta. Cafè no inclòs. Preu: 15 € (IVA inclòs)
Comments